امتیاز به این نوشته post

فهرست عناوین

نمایش

معرفی دانشگاه بالیکسیر
دانشگاه ها همواره بخش بسیار مهمی از سیستم تربیتی و آموزشی کشورها بوده‌اند. حتی می توان گفت که امروزه اساسی ترین نقش را در پیشرفت هر کشوری، دانشگاه های آن ایفا می کنند. پژوهشگران، پزشکان، وکلا و اقتصاد دانان و تمامی اشخاص تأثیر گذار بر پیشرفت و سیاست ها و علم و تکنولوژی هر کشوری از دل همین دانشگاه ها بیرون می آیند.
ترکیه، یکی از کشورهایی است که در چند دهه‌ی اخیر از نظر علمی و تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده و دانشگاه های مدرن و پیشرفته ای دارد که سالانه افراد زیادی را از ترکیه و سراسر دنیا پذیرش می کنند. پذیرش دانشجویان بین المللی هم مزایایی برای دانشگاه دارد و هم برای دانشجو.

دانشگاه های ترکیه با امکاناتی که در اختیار دارند در رقابت با دانشگاه های اروپا قرار دارند. دانشگاه های ترکیه شامل دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خصوصی می شوند. در دانشگاه های خصوصی دانشجویان شهریه‌ای بیشتر پرداخت می کنند اما ورود و پذیرش در این دانشگاه ها از دانشگاه های دولتی راحت تر است و به دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می کنند. همچنین؛ بعضی دانشگاه های خصوصی امکانات بیشتری نسبت به دانشگاه های دولتی دارند.
شباهت دانشگاه های دولتی و خصوصی این است که هر دو برای ورود دانشجویان آزمونی موسوم به آزمون YOS برگزار می کنند. در ادامه بیشتر با شرایط پذیرش در دانشگاه های ترکیه و تحصیل در ترکیه آشنا خواهیم شد.
یکی از دانشگاه های مهم و معروف ترکبه که دارای رنکینگ خوب و قابل قبولی نیز هست، دانشگاه بالیکسیر است. دانشگاه بالیکیسیر یکی از دانشگاه های دولتی نسبتا خوب و معتبر ترکیه است که در شهر کوچک بالیکسیر واقع شده است و به این شهر اعتبار به خصوصی داده است.
درباره‌ی دانشگاه بالیکسیر
دانشگاه بالیکسیر یک دانشگاه دولتی در شهر بالیکسیر ترکیه است که بسیاری از کسانی که قصد مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در ترکیه را دارند، این دانشگاه را به عنوان مقصدی برای تحصیل خود انتخاب می کنند. این دانشگاه در سطح ملی در کشور ترکیه دارای رتبه‌ی ۴۷ در بین دانشگاه های این کشور است. رتبه‌ی جهانی این دانشگاه نیز ۲۲۵۰ است. در دانشگاه بالیکسیر دانشجویان به دو زبان انگلیسی و ترکی استانبولی به تحصیل می پردازند. بنابراین؛ دانشجویان بین المللی باید با هر دو زبان ترکی و انگلیسی آشنایی کافی داشته باشند و مدرک زبان داشته باشند.
نحوه‌ی پذیرش در این دانشگاه دولتی از طریق دو آزمون ورودی یعنی آزمون YOS و آزمون SAT و همچنین با شرط معدل انجام می گیرد.

دانشگاه بالیکسیر در سال ۱۹۹۲ تأسیس شده است. هدف این دانشگاه مدرن بودن در هنر و علم و آموزش است. به همین منظور نیز برنامه هایی برای تبادل بین المللی دانشجو با اروپا از جمله برنامه‌ی اراسموس دارد و از این طریق به یکی از بهترین و مدرن ترین دانشگاه های ترکیه تبدیل شده است.
دانشگاه بالیکسیر دارای ۶ دانشکده و ۱۰ مدرسه‌ی آموزش عالی حرفه‌ای و همچنین ۲ پردیس آموزشی است.  این دانشگاه به طور مستمر از طریق برنامه های اراسموس، مولانا و فارابی به تبادل اساتید و دانشجویان با دانشگاه های اروپا می پردازد. این یکی از مزایای دانشگاه بالیکسیر به حساب می آید چرا که دانشجویان فرصتی برای تحصیل کوتاه مدت در دانشگاه های اروپایی را پیدا می کنند.
آموزش در این دانشگاه در اکثر رشته ها به زبان ترکی استانبولی است. به همین دلیل دانشجویان باید به زبان ترکی استانبولی تسلط کافی داشته باشند. مدرک زبان ترکی مورد نیاز برای دانشجویان خارجی مدرک تومر است. این دانشگاه در تمام مقاطع تحصیلی شامل کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا سالانه حدودا ۳۰ هزار دانشجو پذیرش و ثبت نام می کند که تقریبا نصف این دانشجویان دانشجوی بین الملل هستند.
دانشکده های دانشگاه بالیکسیر
دانشگاه بالیکسیر دارای ۱۴ دانشکده است که ۶ تای آن ها اصلی هستند. این دانشکده های اصلی شامل: دانشکده‌ی پزشکی، دانشکده‌ی هنر های زیبا، دانشکده‌ی مهمدسی و معماری، دانشکده‌ی علوم و ادبیات، دانشکده‌ی آموزش و دانشکده‌ی اقتصاد و علوم اداری است.
مدارس حرفه‌ای دانشگاه بالیکسیر
علاوه بر دانشکده هایی که در دانشگاه بالیکسیر قرار گرفته است، ۱۰ مدرسه‌ی حرفه‌ای نیز تحت نظارت این مجموعه مشغول آموزش دانش آموزان هستند. نام این مدارس به شرح زیر است:

مدرسه ادریمت
مدرسه آیوالیک
مدرسه ساواش تپه
مدرسه هاوران
مدرسه سوسورلوک
مدرسه بورهانیه
مدرسه دورسون بی
مدرسه بالیکسیر
مدرسه بیگادیچ
مدرسه سیندیرجی

پردیس های دانشگاه بالیکسیر
چاغیش نام پردیس اصلی این دانشگاه است. این پردیس در حومه‌ی شهر بالیکسیر قرار گرفته است و دارای دانشکده‌ی معماری و دانشکده‌ی علوم و‌هنر است. ساختمان هایی نظیر کتابخانه‌ی مرکزی و ساختمان اداری و مدیریت نیز در این پردیس قرار گرفته اند. همچنین؛ مدرسه بالیکسیر و چند مدرسه‌ی دیگر نیز در این پردیس واقع شده اند.
برای رفاه حال دانشجویان پردیس، اتوبوس هایی در نظر گرفته شده اند که همه روزه از ساعت ۷ صبح تا ساعت ۱۱ شب به دانشجویان ارائه‌ی خدمات می دهند. مسیر تردد آن ها از پردیس به مرکز شهر و بالعکس است.
نام پردیس دیگر این دانشگاه پردیس نف است که شامل سالن های ورزشی و پرورش اندام، سالن کنفرانس هانیل اینالجیک، مدرسه‌ی تربیت بدنی و دانشکده‌ی آموزش است و در مرکز شهر بالیکسیر قرار دارد.
رنکینگ دانشگاه
رتبه‌ی این دانشگاه دولتی در ترکیه ۴۷ و در بین دانشگاه های جهان ۲۲۵۰ است. این دانشگاه در آسیا رتبه‌ی ۸۲۶ را دارا است. با توجه به اینکه دانشگاه بالیکسیر از آن دسته دانشگاه ها است که مورد تأیید وزارت علوم ایران قرار ندارد، کسانی این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می کنند که قصد مهاجرت به ترکیه و یا مهاجرت به اروپا از طریق ترکیه را دارند و قصد ندارند برای کار یا ادامه تحصیل با مدرک دانشگاهی خود به ایران برگردند.
پذیرش در دانشگاه بالیکسیر ترکیه
برای پذیرش در دانشگاه بالیکسیر، برای داوطلبان بین المللی که قصد ادامه تحصیل در این دانشگاه زا دارند، دو آزمون ورودی وجود دارد. داوطلبان می توانند به دلخواه در یکی از این دو آزمون ثبت نام و شرکت کرده و پس از دریافت نمره‌ی حد نصاب قبولی، در این دانشگاه ثبت نام کنند. این دو آزمون YOS و SAT نام دارند. لازم به ذکر است که معدل و مدرک زبان و رزومه نیز برای قبولی در این دانشگاه امتیاز مثبت به حساب می آیند.
البته آزمون YOS برای این دانشگاه از اعتبار بیشتری برخوردار است. قبولی در این آزمون صد در صد به منزله‌ی پذیرش و راه یابی به این دانشگاه است. حداقل نمره‌ی قبولی داوطلبان در آزمون YOS کسب حد نصاب نمره‌ی ۴۰ از ۱۰۰ است.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در دانشگاه بالیکسیر
دانشجویان خارجی پس از پذیرفته شدن در آزمون ورودی این دانشگاه باید نسبت به تکمیل و تحویل مدارک زیر اقدام نمایند:

کپی مدارک شناسایی داوطلب شامل پاسپورت، کارت ملی و شناسنامه
اصل، کپی و ترجمه‌ی مدرک دیپلم داوطلب. ترجمه می تواند به ترکی و یا به انگلیسی باشد.
ریز نمرات دوران دبیرستان داوطلب
چند قطعه عکس پاسپورتی جدید داوطلب
ارائه‌ی مدرک تومر
مدرک قبولی در یکی از دو آزمون ورودی دانشگاه
پرداخت مبلغ شهریه و‌ رسید پرداخت آن

اخذ ویزای تحصیلی
دانشجویانی که در آزمون های ورودی هر یک از دانشگاه های ترکیه از جمله دانشگاه بالیکسیر قبول می شوند و ثبت نام خود را تکمیل می کنند، می توانند پس از دریافت کارت دانشجویی معتبر، اقدام به اخذ ویزای تحصیلی کنند. ارزش و اعتبار این ویزای تحصیلی از این حیث است که کسانی که قصد مهاجرت به ترکیه را دارند می توانند از طریق ویزای تحصیلی ترکیه، اقامت ترکیه را بگیرند.
شهریه‌ی رشته های مختلف در دانشگاه بالیکسیر
پرداخت شهریه در دانشگاه بالیکسیر به صورت سالانه است و به لیر پرداخت می شود. از آن جا که این دانشگاه دولتی است، شهریه‌ی آن کمتر از دانشگاه های خصوصی ترکیه است. دانشجویان می توانند شهریه ی سالانه را به صورت نقد و یا اقساط به دانشگاه پرداخت کنند. شهریه‌ی هر سال در هنگام ثبت نام سال جدید تحصیلی از دانشجو دریافت می شود.
بعضی از دانشجویانی که نیاز به درآمدی جهت پرداخت شهریه دارند، مجازند به مدت ۲۰ ساعت در هفته کار نیمه وقت انجام دهند و بتوانند بخشی از شهریه ی خود و یا کل مبلغ آن را از دستمزد خود پرداخت کنند.
شهریه‌ی رشته‌ی پزشکی این دانشگاه مانند تمام دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه، از شهریه‌ی سایر رشته ها گران تر است و با آن ها تفاوت فاحشی دارد.
شهریه‌ی رشته‌ی پزشکی در این دانشگاه سالانه در حدود ۲۷ هزار و ۸۰۰ لیر است. حال آنکه شهریه‌ی رشته های فنی و مهندسی در این دانشگاه سالانه مبلغی معادل ۵ هزار و پانصد لیر است. شهریه‌ی سایر رشته ها از جمله پرستاری، فیزیوتراپی، هنر و معماری و روانشناسی تقریبا با هم یکسان و بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۹۰۰ لیر در سال است.
اعتبار دانشگاه بالیکسیر
همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم این دانشگاه یکی از معتبر ترین و بهترین دانشگاه های ترکیه است و سالانه تعداد زیادی دانشجوی ملی و بین الملل پذیرش می کند. شعار این دانشگاه تلاش در جهت مدرن بودن و پیشرفت علمی و هنری است. یکی از افتخارات دانشگاه بالیکسیر این است که توانسته است مورد تأیید شورای عالی ترکیه YOK قرار بگیرد. برنامه‌ های تبادل دانشجوی فارابی و اراسموس و مولانا نیز بر اعتبار این دانشگاه بیش از پیش افزوده اند.
امکانات دانشگاه بالیکسیر ترکیه
این دانشگاه امکانات آموزشی بسیار خوبی دارد. تجهیزات آموزشی آن مدرن و متد تدریس آن بسیار پیشرفته است. زبان تدریس این دانشگاه اغلب ترکی است اما از زبان انگلیسی نیز در تدریس استفاده می شود. این دانشگاه علاوه بر مدارس حرفه ای و پردیس ها، دارای سالن اجتماعات، کافه تریا، رستوران، استخر شنا، باشگاه بدنسازی و انواع سالن های ورزشی، زمین فوتبال، والیبال و تنیس، کتابخانه‌ی مجهز و خوابگاه های دانشجویی است. این ها تنها بخشی از امکانات دانشگاه بالیکسیر به حساب می آیند.
دریافت بورسیه‌ی تحصیلی
دانشگاه بالیکسیر نیز مانند اکثر دانشگاه های ترکیه، شرایط تشویقی ویژه ای برای دانشجویان ممتاز در نظر گرفته است. با توجه به شهریه پرداز بودن دانشجویان، این دانشگاه به دانشجویان نخبه و ممتاز این امکان را می دهد که از پرداخت شهریه معاف باشند. این موضوع انگیزه‌ای برای دانشجویان است تا با تلاش بیشتر و دریافت بورسیه‌ی تحصیلی، بتوانند تحصیل رایگانی را تجربه کنند.
جمع بندی و نتیجه گیری کلی
دانشگاه بالیکسیر یکی از بهترین و مدرن ترین دانشگاه های ترکیه در شهر بالیکسیر است. این دانشگاه دولتی است و سالانه حدود ۳۰ هزار دانشجو می گیرد که ۱۵ هزار نفر از آن ها دانشجویان بین المللی هستند. زبان تدریس این دانشگاه ترکی استانبولی است بنابراین؛ دانشجویان ملزم به داشتن مدرک زبان ترکی تومر و ارائه‌ی آن هنگام ثبت نام در این دانشگاه هستند.
قبولی در دانشگاه بالیسکیر از طریق آزمون ورودی است که شامل آزمون YOS ث و آزمون SAT می شود. مدرک قبولی آزمون YOS از اعتبار بیشتری برخوردار است. این دانشگاه امکانات آموزشی و رفاهی بسیاری برای دانشجویان خود دارد. دانشگاه بالیکسیر در تمام رشته های تحصیلی در تمام مقاطع شهریه دریافت می کند. گران نرین شهریه ی این دانشگاه دولتی متعلق به رشته‌ی پزشکی است.
دانشگاه بالیکسیر مورد تأیید وزارت علوم‌و تحقیقات ایران نیست اما مورد تأیید شورای عالی YOK کشور ترکیه است و‌در رنکینگ ملی ترکیه دارای رتبه‌ی ۴۷ در بین تمام دانشگاه ها است. همچنین؛ با استفاده از برنامه های اراسموس، مولانا و‌ فارابی و تبادل دانشجویان به اروپا، دانشگاهی در مسیر پیشرفت است.
دانشجویان این دانشگاه دولتی پس از ثبت نام می توانند ویزای تحصیلی خود را بگیرند و در صورت تمایل به کشور ترکیه مهاجرت کنند. دانشگاه برای دانشجویان نخبه و تلاشگر خود ممزایایی از جمله بورسیه‌ی تحصیلی و تحصیل بدون پرداخت شهریه را در نظر گرفته است.
اگر علاقمند به تحصیل در ترکیه و یا مهاجرت به اروپا از طریق تحصیل در دانشگاه های مدرن ترکیه را دارید و قصد بازگشت به ایران را ندارید، انتخاب این دانشگاه دولتی برای شما بسیار مقرون به صرفه و انتخابی درست است.
دانشجویان می توانند حین تحصیل کار نیمه وقت داشته باشند و از امکانات رفاهی دانشگاه نیز بهره ببرند. قطعا تحصیل در این شهر کوچک و زندگی و اقامت در آن، از نظر اقتصادی ارزان تر از شهرهای بزرگ و توریستی مانند استانبول، آنکار، ازمیر و آنتالیا است. در عین حال، این دانشگاه تمام امکانات یک دانشگاه مدرن اروپایی را در خود دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *