امتیاز به این نوشته post

بروزرسانی شده در:

۲۹ آذر ۱۴۰۲

0

فهرست عناوین

نمایش

17 مسجد زیبای استانبول که حتما باید ببینید
آیا می‌خواهید طعم تاریخ، فرهنگ و هنر را به صورت رایگان بچشید؟ می توانید در هر مسجدی در استانبول آن را تجربه کنید. اگرچه رایگان است، اما ممکن است در اوقات نماز اجازه نداشته باشید از مسجد بازدید کنید. بهتر است حداقل 30 دقیقه بعد از اذان از مسجد بازدید کنید و بهتر است از بازدید از مسجد در صبح‌های جمعه اجتناب کنید.
به عنوان یک مکان عبادت مذهبی، باید قوانین سختگیرانه آداب معاشرت را رعایت کنید. راه رفتن جلوی کسی در حالی که در حال نماز است، مرسوم است. شما می‌توانید از هر چیزی عکس بگیرید، اما نباید از فلاش استفاده کنید و قبل از گرفتن عکس از افراد باید اجازه بگیرید. هنگام نماز از مردم عکس نگیرید.
متواضعانه لباس بپوشید. مردان بهتر است از پوشیدن شلوارک زیر زانو، تی‌شرت اجتناب کنند و هنگام ایستادن جلوی محراب باید کلاه خود را بردارید. زنان بهتر است سر، سینه، پاها و شانه‌های خود را بپوشانید. می توانید یک روسری یا یک شال برای پوشاندن موهایتان استفاده کنید.

معرفی محبوب‌ترین مساجد استانبول
1. مسجد آبی Blue Mosque (سلطان احمد کامی)
سلطان احمد کامی (Sultanahmet Camii) مسجد بزرگ دوره کلاسیک است. سلطان احمد پس از شکست در نبرد با ایرانیان، این مسجد دوست داشتنی را در کنار ایاصوفیه ساخت تا دوباره قدرت خود را حفظ کند. همچنین نزدیک کاخ توپکاپی است. یکی از مساجد متعددی است که در خط افق شهر تعبیه شده است. این مسجد نشان دهنده اوج دو قرن معماری عثمانی است.
مسجد آبی یکی از زیباترین مساجد ترکیه است، سلطان احمد برای اینکه به خاطر ساختن مسجدی که رقیب مسجد اول است متهم به استکبار نشود، هزینه یک مناره اضافی در مکه را پرداخت کرد. این مسجد به گونه‌ای ساخته شده است که سلطان هنگام ورود به مسجد باید سر خود را پایین بیاورد.

این مسجد و محله آن در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. این مسجد عظیم توسط شاگرد معمار ارشد دوره عثمانی مصطفی آقا ساخته شده است. فضای داخلی با 20000 کاشی ایزنیک سفید، سبز و آبی تزئین شده است. کاشی‌های آبی دلیل نامگذاری مسجد آبی است.
2. مسجد ایاصوفیه Hagia Sophia Mosque
این کلیسا که در ابتدا به عنوان کلیسای ایلخانی یونانی ساخته شد، بزرگترین کلیسای جامع آن زمان بود. این تا زمانی بود که پایتخت امپراتوری بیزانس توسط عثمانی تسخیر شد. سپس استانبول به بزرگترین شهر امپراتوری عثمانی تبدیل شد.

در نتیجه، کلیسای جامع به یکی از مساجد برجسته استانبول با چهار مناره تبدیل شد تا آیین امپراتوری را منعکس کند. این اولین ساختمان مذهبی بود که حاوی عناصر بیزانسی بود. در سال 1935 در دوره جمهوری، این مکان به موزه تبدیل شد. اما در سال 2020، دوباره به یک مسجد در استانبول تبدیل شد. این بدان معنی است که ورود به آن رایگان است.
3. مسجد چورا Chora Mosque

این بنا سرنوشتی مشابه ورودی قبلی دارد. در قرن چهارم ساخته شده است. در دهه 1500 به یک مسجد، در سال 1945 به موزه تبدیل شد و دوباره در سال 2020 دوباره به مسجد تبدیل شد. تأثیرات امپراتوری بیزانس قابل مشاهده است زیرا فضای داخلی آن و بازسازی شد. دیوارهای داخلی هنوز موزاییک‌های خود را دارند که هنگام عبادت پوشیده می‌شوند. موزاییک‌ها به این دلیل باقی ماندند که به جای برداشتن با گچ پوشانده شده بودند.
4. مسجد سلیمانیه Süleymaniye Mosque
مسجد سلیمانیه دارای معماری کلاسیک عثمانی است زیرا توسط معمار اصلی آن دوران، معمار سنان ساخته شده است. این نقطه تأثیر قابل توجهی بر سلطان احمد داشت. جالب اینجاست که گنبد سرخ مساجد سلیمانیه مانند سلطان احمد زندگی خود را به رنگ آبی آغاز کرده است. همچنین دارای ویژگی های معمول معماری مسلمانان است.

مسجد سلیمانیه در دهه 1550 ساخته شد و قبل از ساخت مسجد چاملیجا در سال 2019 بزرگترین مسجد استانبول بود. مسجد سلیمانیه چشم اندازهای وسیعی از شهر در اطراف شاخ طلایی دارد. آرامگاه سلیمان باشکوه، حرم سلطان و معمار سینان در نزدیکی آن قرار دارد.
5. مسجد جدید New Mosque
یک نمونه عالی از دوره سلطنت زنان است، ساخت این اثر فرهنگی با یک بانو شروع شد و توسط شخص دیگری به پایان رسید. به عنوان یک عمل خیریه به پایان رسید، بنابراین کاشی های ایزنیک داخل آن نسبت به مساجد دیگر نامرغوب‌تر است.
6. مسجد رستم پاشا Rüstem Pasha Mosque
در دوران عثمانی توسط معمار اصلی معمار سینان ساخته شده است. این نام را از نام داماد و وزیر اعظم سلطان سلیمان گرفته‌اند. این مسجد ارزش دیدن دارد زیرا از معماری سنتی اسلامی منحرف می‌شود و بر درون تمرکز دارد. به جای رویکرد مینیمالیستی، استفاده بسیار خوبی از کاشی کاری ایزنیک وجود دارد.
7. مسجد فاتح Fatih Mosque
این مسجد در طول دهه 1460 ساخته شده و به نام محمد فاتح نامگذاری شده است، معماری آن مدیون آتیک سینان یونانی است. این بنا شبیه ایاصوفیه است، اما به معماری ایرانی بیشتر از معماری بیزانسی نزدیک است. این مسجد قدیمی‌ترین و یکی از بزرگترین مسااجد تا قبل از ساخت مسجد سلیمانیه بود. با وجود اینکه در سال 1776 پس از ویران شدن در زلزله بازسازی شد، طرح اولیه خود را حفظ کرده است.
8. مسجد اورتاکوی Ortaköy Mosque
معماران این مسجد باشکوه توسط خانواده ارمنی بایلان انجام شده بود. ممکن است آنها را به عنوان معمارانی بشناسید که کاخ دولما باغچه را ساخته‌اند. در دهه 1850 توسط سلطان عبدالمجید سفارش داده شد و شامل خط او است. سبک نئوباروک وقتی در شب روشن می شود، جذاب است. داخل آن دارای نوری است که از آب منکسر شده است. شاید بزرگترین شهر نباشد، اما کاملاً نفس گیر است.
9. مسجد ایوب سلطان Eyüp Sultan Mosque
این مکان یکی از چهار مکان مقدس (بعد از مکه، مدینه و بیت المقدس) محسوب می‌شود. در ابتدا در سال 1458 ساخته شد، پنج سال پس از اینکه قسطنطنیه به استانبول تبدیل شد، در سال 1700 توسط سلطان سلیم بازسازی شد زیرا در آن زمان ویران شده بود. گویا این همان محل دفن ایوب الانصاریس است. علاوه بر این مراسم سنتی تاج گذاری زمانی در این مکان برگزار شد که به فرمانروای جدید عثمانی شمشیر عثمان داده شد.
10. مسجد عرب  Arab Mosque
در اصل یک کلیسای کاتولیک رومی در سال 1325 بود که در نزدیکی یک کلیسای کوچک ساخته شده در سال 1233 ساخته شد. عثمانی ها این مکان را در دهه 1470 به یک مسجد تبدیل کردند.
با توجه به تاریخچه آن، جای تعجب نیست که سبک گوتیک اولیه ایتالیایی با پنجره های لنتس و یک برج ناقوس داشته باشد. این تنها مسجد در استانبول است که زندگی خود را از کلیسای کاتولیک رومی آغاز کرد. بقیه کلیساهای ارتدوکس بیزانسی بودند. چندین سنگ قبر جنوایز که در جریان بازسازی پیدا شده‌اند، که اکنون در موزه باستان‌شناسی به نمایش گذاشته شده‌اند.
11. مسجد ییلدیز حمیدیه Yıldız Hamidiye Mosque
این مکان آخرین مسجد بزرگی است که توسط یکی از اعضای خانواده سلطنتی ساخته شده است. همچنین یکی از زیباترین مساجدی است که در آن سوءقصدی صورت گرفت. کمیسر عبدالحمید دوم، تقریباً در مقابل عبادتگاه نئوگوتیک و سبک عثمانی کشته شد.
12.مسجد قلیچ علی پاشا (Kılıç Ali Paşa Camii)
زمانی که قلیچ علی پاشا معمار سینان را مأمور ساخت مسجد کرد، رستم پاشا گفت که ملوان معروف مسجد خود را بر روی دریا بسازد. عبادتگاه علی پاشا در جزیره‌ای مصنوعی ساخته شد و روی دریا بود. اکنون این جزیره از آب دور شده است زیرا نسل‌های آینده جزیره را توسعه داده‌اند. علی پاشا که اصالتا ایتالیایی بود، از یک برده به دریاسالار تبدیل شد. او به عنوان اوجیالی در سروانتس «دن کیشوت» نشان داده شد. برخلاف دیگر مساجد زیبای استانبول، این مسجد از ایاصوفیه الهام گرفته نشده است. همچنین ممکن است بخواهید از حمام ترکی دوست داشتنی که بازسازی شده است، بازدید کنید.
13. مسجد بیازیت Beyazıt Mosque
دومین مجموعه بزرگ مسجد شاهنشاهی است که پس از فتح قسطنطنیه ساخته شود. بیازیت یک سرمایه مهم فرهنگی است. یکی از معماران متعدد آن که در نزدیکی خرابه‌های فروم تئودوسیس ساخته شده است، مسجد فاتح قبلی را نیز ساخته است. در حال حاضر موزه فرهنگ حمام ترکی در بخش حمام ترکی وجود دارد.
14. مسجد نوروسمانیه Nuruosmaniye Mosque
به دلیل پنجره های بزرگ که نور فوق العاده‌ای در داخل ایجاد می کند، نور عثمان نامگذاری شده است. خط منعکس کننده «آیه نور» از قرآن است و هلال‌های آن از سنگ و نه از برنز ساخته شده است. این مسجد در فهرست موقت میراث جهانی قرار دارد. این یکی از مساجد متعدد استانبول با طرح باروک عثمانی است.
15. مسجد چاملیجا Çamlıca Mosque
این مسجد به عنوان بخشی از طرح MegaProject توسط دولت ترکیه، توسط دو معمار زن طراحی شده و در سال 2019 افتتاح شده است. این مسجد از محبوب‌ترین معماران الهام گرفته شده است و دارای معماری کلاسیک عثمانی است. این مسجد دارای گالری هنری، کتابخانه، فضاهای نگهداری از کودکان و سالن کنفرانس است. این مسجد در حال حاضر بزرگترین مسجد استانبول تا به امروز است. از اینجا می توان مسجد سلیمانیه را دید. شش مناره دارد که نشان دهنده شش اصل دین اسلام است.
16. مسجد شاکرین Şakirin Mosque
این مسجد توسط یک بنیاد خصوصی (شاکیر) در سال 2009 در یادبود ابراهیم و سمیها شاکر ساخته شده است. این مسجد بی کربن ترین مسجد در ترکیه است. همچنین اولین مسجد با یک طراح زن در ترکیه مدرن است. تزئینات رنگی از هنر سلجوقی دارد و لوستر شیشه‌ای بزرگ و قطره‌ای آن چشمگیر است. این نماد نشان می دهد که “نور خدا باید مانند باران بر نمازگزاران فرود آید.”
17. مسجد محرمه سلطان Mihrimah Sultan Mosque
یکی دیگر از طرح‌های سینان است که برای دختر سلیمان اول طراحی و ساخته شده است. دارای دو طرح یکی برای هنگام غروب خورشید (ادیرنه) و یکی برای هنگام طلوع ماه (Üsküdar) است. نام این نماد او “خورشید و ماه” است. گنبد آن 37 متر ارتفاع دارد و صدها پنجره این مسجد را به یکی از درخشان ترین مسجدها تبدیل کرده است. تزئینات دوست داشتنی مروارید در دروازه اصلی مسجد ادرنه وجود دارد. همچنین این مسجد دارای یک حمام ترکی فعال است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *