امتیاز به این نوشته post

بروزرسانی شده در:

۰۵ بهمن ۱۴۰۲

0

فهرست عناوین

نمایش

قونیه یکی از 81 شهر ترکیه است که در حاشیه جنوب غربی فلات مرکزی آناتولی قرار دارد. این شهر، هفتمین شهر پرجمعیت است که از نظر اقتصادی به حد قابل قبولی توسعه یافته و بیش از سه هزار سال قدمت دارد. در این مقاله، درمورد این شهر زیبا و باستانی صحبت می‌کنیم.
موقعیت جغرافیایی شهر قونیه
همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم شهر قونیه در جنوب غربی فلات مرکزی آناتولی واقع شده است. این شهر با بیش از 2 میلیون جمعیت، جزو پرجمعیت‌ترین شهرهای ترکیه محسوب می‌شود. این شهر دارای آب و هوایی سرد و نیمه خشک است که حتی در فصل تابستان نیز آب و هوایی خنک دارد.

تاریخ شهر قونیه
تاریخچه شهر قونیه به یونان باستان برمی‌گردد. در افسانه‌های یونانی ذکر شده که اژدهایی در زمان‌های قدیم وجود داشته که به زنان و کودکان حمله می‌کرده است و آن‌ها را می‌بلعید. پرسیوس که در یونان باستان به پسر ژوپیتر معروف بود، با این اژدها مقابله می‌کند و او را از بین می‌برد. به همین دلیل مردم نام ایکونیون را که یک کلمه یونان باستانی است را برای او برمی‌گزینند. سپس در طول تاریخ سپری شده در اثر کثرت استعمال این کلمه به کونیا یا قونیه کنونی تغییر یافت.
فرهنگ و ادبیات شهر قونیه
پیش از این که درمورد فرهنگ و ادبیات غنی شهر قونیه صحبت کنیم، بهتر است درمورد غذاها و نوشیدنی‌های خاص این شهر بگوییم که همواره بحثی شیرین و دوست داشتنی است. از معروف‌ترین غذاهای شهر قونیه، غذایی به نام اتلی اِکمک است که شمایلی شبیه به پیتزا دارد با این تفاوت که در آن از بلغور گندم و گوشت بره استفاده شده است. همچنین غذای پیشمانیه که درواقع یک شیرینی با شمایلی شبیه به پشمکی گرد است همواره توجه توریست‌های علاقه‌مند به خوراکی‌های جذاب ترکیه را جلب می‌کند.
نام قونیه همواره دوست داران ادبیات فارسی را به یاد مولانا می‌اندازد. این شاعر اعجاب انگیز قرن ششم که بارزترین اثرش مثنوی مولوی است. این شهر به همین خاطر به شهر درویش‌های مرید مولوی نیز معروف است. از جمله سنت‌های معروف این شهر رقص سماع است. این رقص که از حرکاتی موزون و دوار تشکیل شده منسوب به مولانا و دراویش دوست دار او است.
رویدادهای تاریخی شهر قونیه
یکی از مهم‌ترین رویدادهای شهر قونیه مراسم بزرگداشت جلال الدین محمد بلخی معروف به مولوی، مولانا و رومی است. این شاعر و حکیم ایرانی که به خداوندگار یا مولانا خداوندگار نیز معروف است، خالق زیباترین اشعار و داستان‌های کهن است. تاریخ برگزاری این رویداد در ماه دسامبر برگزار می‌شود. این مراسم در آرامگاه رومی در شهر قونیه، به همراه نوادگان او و انجام رقص سماع، آواز و خوانش شعرهای او برگزار می‌شود. از دیگر رویدادهای تاریخی و مهم شهر قونیه، به مراسم بزرگداشت نصرالدین هجا یا ملانصردین می‌توان اشاره کرد. این مراسم در ماه ژوئیه برگزار می‌شود.
از دیگر مناسبت‌های مهم قونیه می‌توان به گردهمایی عکاسان ملی، جشنواره گیلاس سفید، جشنواره سوئوک سو و جشنواره فرهنگ و برداشت اشاره کرد.
جاذبه‌های گردشگری شهر قونیه
شهر قونیه نیز مانند دیگر شهرهای ترکیه دارای جاذبه‌های گردشگری و توریستی بسیاری است که هر ساله تعداد بسیار زیادی از گردشگران را از سراسر جهان می‌پذیرد و آن‌ها را مهمان تاریخ و تمدن کهن خود می‌کند. در ادامه تعدادی از این جاذبه‌های گردشگری را با هم مرور می‌کنیم
آرامگاه مولانا

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، از جمله نمادهای این شهر تاریخی، شاعر بزرگ و مهم تاریخ ایران است که جلال الدین محمد بلخی نام دارد. این شاعر بزرگ که به مولانا، مولوی و رومی نیز معروف است، شهرتی جهانی دارد و به همین خاطر بسیاری از توریست‌های سراسر جهان در طی سفر خود به شهر قونیه، بازدید از آرامگاه وی را در اولویت خود قرار می‌دهند. مقبره رومی دارای گنبدی 16 ضلعی است که با کاشی‌های سبز و فیروزه‌ای رنگ تزیین شده و در کنار آرامگاهش یک موزه از تمامی نسخ کتاب‌های او، لباس‌ها و لوازم عصر زندگی‌اش ساخته شده است.
تربت و مسجد شمس تبریزی
هرکه با ادبیات این مرز و بوم آشنایی داشته باشد می‌داند که نام مولانا همواره با استادش، شمس تبریزی گره خورده است. شمس تبریزی که از شعرای هم عصر مولانا و استاد وی بود، آثاری چون دیوان شمس را به جای گذاشته و همچنین افسانه‌هایی که از آن عصر سینه به سینه نقل شده حاکی از وجود حسی عاطفی بین این دو مرید و استاد است. در سال 1510 میلادی، مسجد شمس به شکل امروزی‌اش بازسازی شد و برخی از بومیان این شهر عقیده دارند که تربت درون مسجد نیز متعلق به شمس تبریزی است.
تپه علاالدین

حتما نام علاالدین را بارها شنیده‌اید. این شخصیت داستانی عرب که در انیمیشن‌های دیزنی میلیون‌ها آدم را در سراسر جهان سرگرم می‌کند. یک تپه به همین نام در شهر قونیه وجود دارد که باستان شناسان قدمت آن را به دوران حکومت سلجوقیان نسبت می‌دهند. در این تپه مسجدی با معماری سلجوقی وجود دارد که مقصد بازدید بسیاری از توریست‌هاست. همچنین در اطراف آن نیز یک پارک تفریحی ساخته شده تا محلی مناسب برای استراحت و تفریح بازدید کنندگان باشد.
شهر زیر زمینی قونیه
این شهرهای امروزی که ما در آن‌ها زندگی می‌کنیم، بر روی لایه‌های شهرهای قدیمی‌تر که در طول زمان در اثر حوادث طبیعی فرسوده و از بین رفته‌اند، تشکیل شده است اما بسیاری از این شهرهای قدیمی نه تنها از بین نرفته بلکه با تلاش باستان شناسان به یک جاذبه دیدنی و تاریخی برای جذب توریست تبدیل شده است. یکی از این شهرهای زیر زمینی، شهر قونیه باستانی است که در فاصله 30 کیلومتری از شهر کاراپینار قرار گرفته و شامل انبار مواد غذایی، کلیسای مسیحیانف سنگ آسیاب، آب انبار و قبرستان است.
کاراپینار
کاراپینار یک روستای تاریخی و قدمت دار در دل شهر قونیه است که به دلیل داشتن زمین‌هایی با قدمت‌های کهن سال معروف است. همچنین بومیان این روستا عقیده دارند که آب‌های جاری در این منطقه خواص دارویی دارد.
موزه آتاتورک
موزه آتاتورک در سال 1912 میلادی برای یادبود رهبر پیشین ترکیه در شهر قونیه ساخته شد و آثاری چون لوازم شخصی آتاتورک، تصاویر و مدارک و اسناد، لباس‌ها و سلاح‌ها در این موزه به نمایش عموم گذاشته شد.
موزه باستان شناسی قونیه
در این موزه آثار گران بها و تاریخی که از دوران نوسنگی، یونان و روم باستان، دوره بیزانس تا امروزه به یادگار مانده است به نمایش گذاشته می‌شود. از جمله آثار تماشایی در این موزه می‌توان به ظروف سنگی، سفالی و تابوت‌های باستانی اشاره کرد.
کاپادوکا
کاپادوکا شهری است که در فاصله 200 کیلومتری از شهر قونیه قرار گرفته است و از جمله مهم‌ترین رویدادهایی که در آن برگزار می‌شود، بالون سواری در آسمان آبی و تمیز کاپادوکاست و به همین دلیل به شهر بالون‌ها نیز معروف است. این همان شهری است که احتمالا اگر سریال پایتخت را دیده باشید، حتما نمایی از آن را مشاهده کرده‌اید. همچنین این شهر از نظر تاریخی و جغرافیایی حائز اهمیت بسیاری است چراکه دراثر وقوع آتش فشان به وجود آمده و به همین دلیل خانه‌های صخره‌ای اعجاب انگیز و تماشایی در این منطقه وجود دارد.
چگونه می‌توان به شهر قونیه سفر کرد؟
به این سوال مهم  این گونه پاسخ می‌دهیم که در صورت داشتن پاسپورت معتبر می‌توانید به سفارت خانه ترکیه در ایران مراجعه کنید و با تکمیل فرم و پرداخت مبلغی ویزای گردشگری ترکیه را اخذ نمایید اما اگر قصد مهاجرت به این کشور زیبا و تاریخی را دارید به دو روش دیگر می‌توانید برای این کار اقدام نمایید. در ادامه راه‌های مهاجرت به ترکیه را به طور کامل بررسی می‌کنیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
انواع پاسپورت ترکیه
پیش از ادامه مبحث مهاجرت به ترکیه باید درمورد پاسپورت ترکیه نکاتی را مرور کنیم. اگرچه که ما یک نوع از پاسپورت را در اختیار داشته‌ایم که به آن پاسپورت قهوه‌ای می‌گویند اما باید بدانید که انواع دیگری از پاسپورت با کابردهای متفاوتی وجود دارد:

پاسپورت سبز ترکیه: این پاسپورت که به پاسپورت ویژه نیز معروف است مختص کارمندان رسمی دولتی، نمایندگان پارلمان یا مجلس، اعضای سابق یا فعلی شهرداری و به طور کل افراد مهم سیاسی و دولتی صادر می‌شود.
پاسپورت قرمز ترکیه: پاسپورت عادی که دولت ترکیه در اختیار شهروندان خود قرار می‌دهد تا با استفاده از آن به کشورهای دیگر مهاجرت یا سفر کنند.
پاسپورت مشکی ترکیه: این پاسپورت فقط برای روسای جمهور سابق و فعلی، اعضای دیوان عالی عدالت، روسای سابق و فعلی شهرداری، وزرا و دیپلمات‌های ترکیه‌ای صادر می‌شود و دارای 28 صفحه است. دارندگان این پاسپورت بدون داشتن ویزا می‌توانند به کشورهای دیگر سفر کنند.
پاسپورت خاکستری: این پاسپورت مختص افرادی است که برای انجام ماموریت باید به شهرها یا کشورهای دیگر سفر کنند. پاسپورت خاکستری بیشتر برای عکاسان بدون مرز و خبرنگاران صادر می‌شود تا بدون نیاز به اخذ ویزا بتوانند به کشورهای دارای ماموریت خود سفر کنند.

انواع ویزای مهاجرتی به ترکیه
اصولا به دو صورت می‌توانید به کشور ترکیه سفر کنید:

با اخذ ویزای کاری
با اخذ ویزای تحصیلی

برای اخذ ویزای کاری، باید ابتدا شغلی متناسب با شرایط خود پیدا کنید و سپس پس از استخدام از کارفرمای خود بخواهید دعوتنامه‌ای را برای سفر به کشور ترکیه برای شما بفرستد. با در دست داشتن مدارک خود به همراه دعوتنامه می‌توانید ویزای کاری خود را کمتر از یک الی دو ماه اخذ نمایید.
اگر می‌خواهید از طریق ویزای تحصیلی به کشور ترکیه مهاجرت کنید، باید ابتدا دانشگاهی مرتبط با رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر خود پیدا کنید و با ارسال فرم ثبت نام به همراه مدارک خود، درخواست پذیرش و ثبت نام در دانشگاه بدهید. پس از قبول و تایید پذیرش شما، برای اخذ ویزای تحصیلی، گواهی پذیرش و فرم ثبت نام را به همراه باقی مدارک به سفارت خانه ترکیه در تهران مراجعه کنید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای ترکیه
در صورتی که قصد مهاجرت به کشور ترکیه و اخذ ویزای کاری یا تحصیلی را دارید باید مدارک زیر را به همراه دیگر مدارک خواسته شده در سفارت خانه ترکیه را جمع آوری کنید:

شناسنامه
کارت ملی
پاسپورت دارای اعتبار
6 الی 8 عکس پاسپورتی رنگی یا غیر رنگی
گواهی تمکن مالی و ضمانت نامه
گواهی سلامت پزشکی
آخرین مدارک تحصیلی خود به همراه ریز نمرات
گواهی پذیرش از دانشگاه به همراه فرم تکمیل شده ثبت نام در دانشگاه یا گواهی استخدام به همراه دعوتنامه
فرم تکمیل شده سفارت خانه ترکیه
رسید پرداخت هزینه صدور ویزا

نتیجه گیری و جمع بندی:
ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است که در سال‌های اخیر به دلیل وجود شرایط بد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در ایران، اولین مقصد مهاجر و پناهنده پذیر در خاورمیانه شده است. این کشور که دارای فرهنگ و ادبیات غنی است و پیشینه تاریخی طولانی با ایران دارد، همواره درهای خود را به روی گردشگران، مهاجران و پناهندگان سراسر دنیا باز می‌کند. در این مقاله، درمورد یکی از شهرهای تاریخی و کهن ترکیه به نام قونیه صحبت کردیم و همچنین راه‌های مهاجرت به کشور ترکیه را شرح دادیم. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
همچنین شرکت توریستی-مهاجرتی آرال گام همواره سعی می‌کند مشاوره دقیق و درستی را درمورد مهاجرت به شما عزیزان ارائه کند و جزو بهترین کشورهای ارائه دهنده خدمات در سراسر ایران است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *